Flash legislativ – fiscal – Ordinul președintelui ANAF nr. 224/2014

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 225/2014 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 5/2010 pentru aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor de rambursare a taxei pe valoarea adaugata formulate de catre persoane impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii a fost publicat in M.Of., nr. 149 din 28.02.2014.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

“Art. I. – Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 5/2010 pentru aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor de rambursare a taxei pe valoarea adaugata formulate de catre persoane impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 32 din 15 ianuarie 2010, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La anexa nr. I, punctul 2 va avea urmatorul cuprins: „2. Pentru a beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adaugata, persoana impozabila trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la pct. 50 alin. (1) din normele metodologice si sa isi desemneze un reprezentant in Romania in scopul rambursarii, potrivit pct. 50 alin. (5) din aceleasi norme.”
2. La anexa nr. III, punctul 1 va avea urmatorul cuprins: „1. Cererea de rambursare se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii, pentru rambursarea taxei facturate de alte persoane impozabile pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care le-au fost prestate in beneficiul lor in Romania, precum si a taxei aferente importului de bunuri in Romania pe o perioada de minimum 3 luni sau de maximum un an calendaristic ori pe o perioada mai mica de 3 luni ramasa din anul calendaristic.”
Art. II. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. III. – Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala juridica, Directia generala de tehnologia informatiei si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si unitatile subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.”

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.