Interviu ianuarie 2018

Publicat în revista nr. 124 – Ianuarie 2018

Reporter: Cum apreciați sistemul actual al achizițiilor publice și ce schimbări credeți că ar fi necesare pentru consolidarea acestuia, raportat la activitatea instituției pe care o conduceți?

Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media: Sistemul național actual de achiziții publice este unul greoi. Acest sistem se confruntă cu lipsa unor procese logice, o legislație dificil de utilizat și de interpretat într-o manieră unitară, cu schimbări legislative frecvente și mai ales contestații numeroase. În acest domeniu al achizițiilor publice accentul trebuie să se mute de la procedură la proces, de la valoarea contractului propriu-zis la costul întregului ciclu de viață al unei achiziții, de la o suprareglementare la o legislație suplă, dublată de instrucțiuni coerente și actualizate.

Reporter: Aveți câteva propuneri privind modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice?

Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media: Propuneri  privind modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizitiilor publice:

  1. Limitarea posibilității ofertanților de a modifica substanțial conținutul formularului DUAE(document unic de achiziție european) în urma unei solicitări de clarificări din partea autorității/entității contractante ce viza necompletarea unui element minor. Această situație se întâlnește în practică, de regulă fiind solicitate clarificări suplimentare…

Pentru a viziualiza interviul integral, vă rugăm să vă ABONAȚI!

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.