Marius Horia ŢUŢUIANU preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

Publicat în revista nr. 138 – Martie 2019

Reporter: Domnule preşedinte, vă rugăm să faceţi o prezentare a celor mai importante obiective pentru anul 2019 şi pentru anii următori; care sunt principalele investiţii luate în calcul pentru acest an şi care este stadiul lor?

Marius Horia ŢUŢUIANU: Constănţenii au văzut deja că sunt un om care promite şi duce la îndeplinire ceea ce şi-a asumat. În primele zile ale lunii ianuarie am inaugurat laboratorul RMN. Aparatura de înaltă performanţă se află deja în exploatare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Tot în luna ianuarie am finalizat proiectul ce a vizat dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a Cabinetelor de Endoscopie Digestivă şi Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului de Explorări Funcţionale al Spitalului Judeţean.
În anul 2019 vom continua investiţiile în sistemul sanitar şi la Secţia de Psihiatrie şi vom demara totodată şi procedurile de achiziţie a echipamentelor medicale pentru Centrul Multifuncţional Năvodari. O prioritate este şi extinderea şi dotarea secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi. În acest sens, am făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii pentru acordarea de sprijin în vederea achiziţionării echipamentelor necesare funcţionării secţiei. Suntem în curs de achiziţionare a unui incubator neonatal pentru transport şi a unui aparat de ventilaţie mecanică. Recunosc că nu renunţ nici la ideea unui Spital Regional la Constanţa. Voi insista în faţa autorităţilor centrale până când vom obţine promisiunea certă că această unitate sanitară de importanţă vitală pentru judeţul nostru se va îndeplini. Nici nu contează dacă acest proiect se va realiza cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii sau ale Ministerului de Finanţe, ori în parteneriat public-privat, dar este cert că voi acorda tot sprijinul pentru construcţia acestui obiectiv. Mă voi preocupa în continuare şi de viaţa cultural – educativă în judeţ, precum şi de învăţământ. Pe scurt, vom continua investiţiile în proiecte ce vor îmbunătăţi activitatea instituţiilor de cultură şi vor creşte atractivitatea acestora pentru toate segmentele de vârstă. De asemenea, în colaborare cu ministerul de resort, vom încuraja şi în 2019 performanţa elevilor din judeţ….

Pentru a vizualiza interviul integral, vă rugăm să vă ABONAȚI!

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.