Urgentarea atribuirii contractelor de achiziţie publică

Publicat în revista nr. 132 – Septembrie 2018

Revista de Achiziţii Publice

Ordinul Ministerului Transporturilor şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP) care conţine normele pentru urgentarea atribuirii contractelor de achiziţie publică implementate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a fost publicat în Monitorul Oficial. Ministerul Transporturilor spune că durata de la începerea procedurii de achiziţie publică şi până în momentul desemnării ofertantului câştigător era până acum de peste un an, iar prin acest ordin se are în vedere scurtarea acestor termene la 2-4 luni. Ordinul nr. 1.218/836/2018 pentru aprobrea Normelor privind eficientizarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică implementate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., a fost publicat în Monitorul Oficial din 23 august 2018.
Luând în considerare necesitatea creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile în domeniul infrastructurii rutiere la nivel naţional si ţinând seama de timpul foarte lung scurs în prezent între momentul iniţierii procedurii de achiziţie publică şi momentul desemnării ofertantului câştigător în situaţia proiectelor cu caracter semnificativ, precum şi impactul major al duratei asupra procesului de absorbţie a fondurilor europene şi nu in ultimul rând, în scopul îmbunătăţirii colaborării interinstituţionale dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice în ceea ce priveşte procesul de evaluare a ofertelor prin participarea verificatorilor ex-ante desemnaţi în fiecare fază/etapă intermediară a acestuia, ministrul transporturilor şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, au emis acest ordin.
Normele la care se face referire se aplică asupra tuturor procedurilor de achiziţie publică (cu excepţia achiziţiilor directe) care urmează a fi lansate de către C.N.A.I.R. – S.A., prin direcţiile/serviciile/compartimentele interne specializate în domeniul achiziţiilor publice, indiferent de sursa de finanţare…..

Pentru a viziualiza articolul integral, vă rugăm să vă ABONAȚI!

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.