Prezent la Academia de vară în achiziții publice, eveniment organizat de Revista de Achiziții Publice, în perioada 7 – 10 august, la Mamaia, Vicepreședintele ANRMAP, Marius GOGESCU a afirmat că transpunerea noilor directive europene este un eveniment de o mare importanță atât pentru sistemul achizițiilor publice cât și pentru economia românească și europeană.
Oficialul Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a precizat faptul că operatorii economici participanți la procedura de achiziție publică vor întocmi „documente de participare”, acte care nu vor mai solicitate decât de la câștigători. O dată cu transpunerea directivelor, autoritățile contractante vor pune accent pe monitorizarea contractelor, în special pe partea tehnică. O atenție deosebită se va acorda principiului asigurării corectitudinii, din punct de vedere calitativ.
OUG 34/2006 se va abroga în totalitate în cursul anului viitor, accentul punându-se pe legiferarea unui management flexibil, alegerea procedurii în funcție de ceea ce se dorește a se achiziționa, consultarea preliminară a pieței astfel încât operatorii economici pot adresa solicitare de clarificări, înainte de începerea procedurii. Strategia are termen până în anul 2016, însă ANRMAP va fi foarte vizibilă în această perioadă pentru a răspunde la toate întrebările, a mai precizat Vicepreședintele ANRMAP, Marius GOGESCU.
Subiectele referitoare la transpunerea noilor directive europene ori la modificările legislative în materia achizițiilor publice sunt dezbătute alături de specialiști în domeniu, printre care avocatul Florin Irimia, specialistul CNSC, Adriana Vancica sau expertul în achiziții publice, Gheorghe Cazan.
La evenimentul organizat de Revista de Achiziții Publice, în parteneriat cu Societatea de avocați „Ceparu și Irimia”, cu tema „Procesul european de modernizare a domeniului achizițiilor publice. Reformă reală sau aparență?”, participă peste 50 de practicieni sau specialiști în domeniul achizițiilor publice.