Bogdan Andrei TOADER, președintele Consiliului Județean Prahova

Publicat în revista nr. 139 – Aprilie 2019

Reporter: Capitolul de investiţii este una dintre cele mai importante componente ale creionării unui buget, fie că este buget local, judeţean sau naţional. Care sunt priorităţile la nivelul judeţului Prahova?

Bogdan Andrei TOADER: Judeţul Prahova a fost întotdeauna un punct de reper în privinţa finanţării obiectivelor de investiţii de mare anvergură, promovate fie cu sumele prevăzute în bugetul propriu, fie prin accesarea fondurilor europene nerambursabile, pe diferitele programe de finanţare. În fiecare an, bugetul judeţului Prahova a fost structurat atât în funcţie de cheltuielile de funcţionare, care, trebuie să recunosc, au crescut substanţial începând cu anul trecut, cât şi în funcţie de necesităţile financiare pentru realizarea de noi investiţii sau continuarea obiectivelor majore demarate în anii precedenţi.
Infrastructura rutieră şi infrastructura de sănătate au fost prioritare, încă de la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, în urma alegerilor locale din vara anului 2016. Pot să spun că sunt mândru că am schimbat în mare măsură – prin investiţiile realizate până în prezent – condiţiile de cazare pentru pacienţii celei mai mari unităţi medicale cu paturi din judeţul Prahova. Vorbesc aici despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Prahova….

Pentru a vizualiza interviul integral, vă rugăm să vă ABONAȚI!

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.