Daniela CÎMPEAN – Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu

Publicat în revista nr. 132 – Septembrie 2018

 

Reporter: Vă rugăm să faceţi o prezentare a bugetului de investiţii pentru anul 2018 şi care sunt cele mai importante obiective pe care vi le-aţi propus pentru acest an şi pentru următorii?

Daniela CÎMPEAN: Cele mai importante obiective de investiţii în 2018 ale Consiliului Judeţean Sibiu sunt în domeniul infrastructurii spitaliceşti – de altfel obiectivul principal al mandatului meu este un nou spital judeţean – precum şi în domeniul infrastructurii de drumuri judeţene, de care depinde mobilitatea forţei de muncă, dezvoltarea turismului în judeţ şi în general creşterea economică. Trebuie să precizez că am avut de administrat un buget diminuat în acest an, mult sub necesităţile judeţului Sibiu în ce priveşte alocările de la bugetul de stat pe diverse domenii. Ceea ce ne-a permis să avem sume importante la capitolul investiţii a fost capacitatea echipei Consiliului Judeţean Sibiu de a atrage fonduri nerambursabile. Ne mândrim cu faptul că în anul în care România împlineşte 100 de ani noi am reuşit să semnăm contracte de finanţare de aproape 100 de milioane de euro. Unele investiţii au demarat în acest an, altele în anul următor şi le voi detalia mai jos.
Încep cu obiectivul noului spital judeţean, pentru care în bugetul de investiţii pe 2018 a fost prevăzută suma de 10 milioane lei pentru studiile de audit medical, documentaţia de urbanism şi tema de proiectare. Toate aceste lucrări sunt în curs de realizare, fiind încheiate contractele. Ca surse de finanţare pe mai departe avem în vedere atât fondurile europene, cât şi fondurile de la bugetul de stat. Este un proiect pe care sibienii şi-l doresc de peste 10 ani, actualul spital fiind unul pavilionar, cu clădiri foarte vechi ce nu permit circuite medicale sigure. În urmă cu 2 ani am reuşit să obţinem în proprietatea Judeţului terenul şi am început demersurile pentru noua construcţie.
Nu neglijăm însă nici clădirile actualului spital judeţean, pentru a creşte calitatea serviciilor medicale oferite, o prioritate fiind clădirile vechi, care nu au mai beneficiat de reperaţii de multă vreme. Avem un proiect de reabilitare, modernizare şi dotare a Secţiei Clinice de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Sibiu, ce beneficiază de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare totală a investiţiei de 30.2 milioane lei, din care 5800 mii lei alocaţi în 2018. A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie, termenul de realizare fiind de 2 ani. Clădirea care adăposteşte Secţia ORL a fost de asemenea reabilitată şi redată în folosinţă în acest an, valoarea alocată în 2018 fiind de 1284 mii lei. Totodată am semnat un contract în valoare de 11 milioane de euro (50.1 milioane de lei) destinate reabilitării termice a trei dintre clădirile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.
Patru clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie şi Spitalului de Psihiatrie ”Gheorghe Preda” Sibiu se vor reabilita termic din fonduri europene atrase de Consiliul Judeţean Sibiu prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiect ce se ridică la 14,62 milioane lei, adică peste 3 milioane de euro. Aceste proiecte se vor derula pe parcursul anilor următori…

Pentru a viziualiza interviul integral, vă rugăm să vă ABONAȚI!

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.