Comisia Europeană: Corupția și conflictele de interese continuă să reprezinte motive de îngrijorare pentru autoritățile contractante

buget-uniunea-europeana-ueComisia Europeană a publicat la începutul acestei săptămâni rapoartele de țară privind reformele adoptate de  statele membre UE. Documentul referitor la România surprinde mai multe probleme ce trebuie remediate, printre care frauda fiscală și evaziunea ăn domeniul TVA, sarcina fiscală ridicată pentru persoanele cu venituri salariale mici sau infrastructura de baza slab dezvoltata din sectorul transporturilor.

Însă, cele mai importante deficiențe identificate de executivul european se referă la utilizarea ineficientă a resurselor și gestionarea defectuoasă sau la capacitatea redusă a administrației publice de a elabora și pune în aplicare politici. De asemenea, oficialii de la Bruxelles sunt de părere că, în cazul fondurilor europene, corupția și conflictele de interese continuă să reprezinte motive de îngrijorare pentru autoritățile contractante.

Recomandările sunt grupate în opt categorii majore și sunt axate în general pe problematicile expuse mai sus. Printre recomandările Comisiei, incluse în raport, se regăsesc combaterea muncii fără forme legale, reducerea fiscalității pentru veniturile mici și mijlocii, printr-o metodă cu efecte neutre asupra bugetului, accelerarea reformelor din domeniul sănătății și al muncii sau asigurarea unui management corect care să aibă ca efect creșterea eforturilor de a sista plățile informale.

Raportul se regăsește integral, în limba engleză, aici.

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.