Problema conflictului de interese, subiect de dezbateri la Conferința Internațională de Achiziții Publice

BogdanLorandLehelAstazi, în cadrul Conferinței Internaționale de Achiziții Publice, Președintele CNSC, Bogdan Lehel Lorand a susținut faptul că legislația actuală privind achizițiile publice nu este clară și nici coerentă, motiv pentru care și judecătorii au interpretări diferite. Potrivit Președintelui Consiliului de Soluționare a Contestațiilor, modificările legislative sunt cunoscute după ce au apărut iar specialiștii nu îți pot da cu părerea:

„Acum aflu de la reprezentatul Ministerului Fondurilor Europene că H.G. 925/2006 (n.r. pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din OUG nr. 34/2006) și noi nu știm despre ce este vorba”, a declarat Bogdan Lehel Lorand

Prezentă la eveniment, Paola Zanetti, reprezentantul Comisiei Europene pe probleme de achiziții publice, a vorbit despre problematica conflictului de interese și a neregulilor din sistemul achizițiilor publice din Romania. Aceasta a menționat faptul că executivul european își manifestă tot sprijinul pentru Guvernul de la București în ceea ce privește transpunerea și implementarea noilor directive europene în materia achizițiilor publice.

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.