Concedierea salariaţilor prin e-mail este legală

Publicat în revista nr. 112 – Ianuarie 2017

Transmiterea deciziei de concediere prin intermediul poştei electronice a fost confirmată prin Decizia ICCJ nr. 34/2016 a Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, moment in care produce efecte la nivel naţional angajatorii putand astfel să comunice deciziile de concediere şi pe e-mail.
Angajatorul este îndreptăţit să transmită decizia de concediere a unui salariat şi prin intermediul e-mail-ului, însă numai dacă sunt respectate anumite condiţii.
„Câtă vreme angajatul a pus la dispoziţie angajatorului o adresă electronică în vederea comunicării actelor ce emană de la acesta şi sunt obligatorii a fi aduse la cunoştinţa salariatului, comunicarea deciziei de concediere în această modalitate este valabilă. Mai mult decât atât, în condiţiile unei dezvoltări accelerate a tehnologiei, a evoluţiei raporturilor de muncă ce se pot desfăşura la distanţă prin intermediul internetului, se apreciază că se poate realiza o comunicare între angajator şi salariat prin intermediul poştei electronice, aptă din punct de vedere procesual să declanşeze curgerea termenului de contestare jurisdicţională a deciziei de concediere (…)”, este lămurit în Decizia nr. 34/2016….

Pentru a viziualiza articolul, vă rugăm să vă ABONAȚI!

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.