ONRC lansează serviciul InfoCert

Joi, 10 aprilie 2014, Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a lansat serviciul InfoCert, sistem ce va permite eliberarea online a certificatelor constatoare și a furnizărilor de informații din registrul comerțului. Potrivit unei comunicări a Oficiului din luna aprilie 2014, acest instrument este parte a sistemului informatic integrat pentru asigurarea de servicii online destinate comunității de afaceri prin intermediul portalului dedicat care poate fi accesat la adresa https://portal.onrc.ro.

Conform ONRC, documentele furnizate prin serviciul online InfoCert se supun dispozițiilor Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică cu modificările și completările ulterioare și dispozițiilor Legii nr. 451/2004 privind marca temporală cu modificările și completările ulterioare și conțin elemente de siguranță precum semnătura electronică calificată, marcă temporală, watermark și cod de bare

Astfel, atât autoritățile contractante cât și operatorii economici au posibilitatea de a dovedi capacitatea de exercitare a activității profesionale, atunci când este solicitată în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică la care intenționează să participe și prin prezentarea certificatului constatator emis de către ONRC în format electronic, având încorporată. atașată sau logic asociată semnătura electronică extinsă.

Specimenele de documente eliberate prin serviciul InfoCert pot fi consultate aici.

 

 

 

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.