Ghidul pentru acordarea de finanțări în domeniul medical, lansat în consultare publică

Potrivit unui comunicat remis ieri, 5 mai 2014, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, a publicat spre consultare documentele necesare pentru lansarea unei cereri de proiecte în vederea acordării de finanțări de 40 milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi asistenților medicali.

Propunerile sau sugestiile referitoare la ghid pot fi trimise până joi, 8 mai, la următoarea adresa de e-mail:gscs3.2@fseromania.ro. Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice „Competențe pentru competitivitate în domeniul medical”  poate fi consultat aici.

„În perioada următoare vom continua să lansăm cereri de proiecte pentru ca România să atragă toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform Ghidului supus consultării publice, urmează să fie finanțate proiecte care vor fi implementate în cel puțin două regiuni de dezvoltare ale României. Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro şi de maximum 5.000.000 euro (echivalentul în lei). O altă condiție este ca durata de implementare a proiectelor trebuie să fie de cel puțin şase luni şi de cel mult 16 luni.

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.