Președintele ANRMAP: Ne așteaptă un an greu în ceea ce privește achizițiile publice

bogdan_paul_dobrinBogdan Paul Dobrin, Președintele Autorității Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a declarat astăzi în cadrul Conferinței Internaționale de Achiziții Publice faptul că 2014 va fi un an greu în materia achizițiilor publice în ceea ce privește implementarea noilor directive europene, ce au ca termen de transpunere doi ani.

Dobrin a reiterat sprijinul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) și al Ministerului Fondurilor Europene în ceea ce privește elaborarea Strategiei Naționale privind Achiziții Publice. „Strategia va include și o componentă referitoare la dezvoltarea programelor de training la nivel național”, a declarat joi Președintele ANRMAP.

G.O.În cadrul aceluiași eveniment, Gabriel Cătălin Onaca, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, s-a referit la problemele din domeniul achizițiilor publice: „Este adevărat că întârzierile din implementarea proiectelor provin din domeniul achizițiilor publice. Problema nu este doar de legislație ci și de reașezare economică. Tot ce urmează în modificarea legislației va clarifica cadrul de armonizare și interpretare instituțională.” Onaca a reiterat importanța achizițiilor publice în România, susținând, totodată, oportunitatea unui veritabil cod al achizițiilor care să reunească întreaga legislație existentă.

Conferinta Internationala de Achizitii Publice are ca temă „Reforma legislației europene a achizițiilor publice – implicații legale, teoretice și practice”, și este organizată de Societatea de avocați Ceparu și Irimia.

PART_1400137283350_IMG_9822.jpg

About the Author

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.